Digitalisering og IT-sikkerhed skal gå hånd i hånd

Thomas Wong

Thomas Wong

Audit & Advice Business Manager

May 9, 2014 at 12:11

Datasikkerhed
Vores samfund bliver mere og mere digitaliseret, og det betyder også, at virksomheder og organisationer bliver sårbare på områder, som man ikke tidligere har været opmærksom på kunne være sårbare.
Ofte handler det om, at IT-sikkerheden og opmærksomheden på IT-sikkerhed i virksomheden løbende bliver opdateret og vedligeholdt, uden at det dog tager helt overhånd. Men alligevel i en grad, så man kan undgå sager som den nu så kendte ”tys-tys-kilde” i Se&Hør-sagen.

 

Procedurer og standarter

Den nylige Se&Hør-sag har skabt øget fokus på at procedurer og standarter er opdaterede og skræddersyet til den enkelte virksomhed, at alle kender til dem og ikke mindst overholder dem.

I sager som denne, hvor det er den menneskelige faktor, der afgør om data er sikrede eller ej, er logningsværkstøjer uundværlige og uundgåelige.

 

Interne og eksterne trusler

For mange virksomheder er det en vanskelig og uoverkommelig opgave at scanne egne applikationer og netværk for sårbarheder. Det kræver særligt software eller en professionel hacker, som man kan stole på, før det kan lade sig gøre at teste det værn, som man selv har fået etableret. Værnet skal ideelt set både testes for interne og eksterne trusler, hvilket kræver erfaring, indsigt og systematik.

 

Vi har mange års erfaring med sikkerhedsscanninger og penetrationstest, og vores dygtige konsulenter udfører diverse Secure Audit opgaver, hvor auditeringen kan automatiseres vha. de nyeste softwareværktøjer til sikkerhedsscanninger (som f.eks. Rapid 7).
 

Læs mere om Secure Audit her eller kontakt os direkte for at booke møde med en af vores dygtige konsulenter.