Stigende mobiltrafik presser virksomhederne

Thomas Wong

Thomas Wong

Audit & Advice Business Manager

November 6, 2013 at 10:55

Vi er storforbrugere af data på mobilen. Danskerne bruger mobildata i stigende grad til både arbejde og sjov. På et år er datatrafikken på mobiltelefoner mere end fordoblet. Men det kniber med, at virksomhederne har styr på det med sikkerheden.

 

Vi elsker vores mobiler og bruger dem over alt og døgnet rundt, for mobilen fungerer både som en handy minicomputer og som et mobilt underholdningscenter. Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsens telestatistik. Datatrafikken fra mobiltelefoner er ifølge undersøgelsen steget med 127 pct. på et år.

 

Mobilen er lig med adgang til nettet

”Tallene viser tydeligt, at danskerne i den grad har taget smartphones til sig. De nye telefoner giver mange muligheder både for at udføre arbejde og for at finde underholdning og tidsfordriv, mens man er på farten. Telefonen bliver i stigende grad vores primære adgang til nettet. Det kan ses både på tallene for datatrafik og på den store efterspørgsel efter hurtigere og bedre mobilforbindelser,” siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen.

 

Få mobilen IT-sikret

Med brugen af de mobile enheder som alternativ til den bærbare computer, tvinger de danske virksomhederne til at tage stilling til en sikkerhedspolitik og sikring af de mobile enheder. Den danske softwareproducent Excitor har udviklet DME (Dynamic Mobile Exchange), som er en mobil platform, som gør det muligt at mobilisere virksomhedens applikationer sikkert og hurtigt. Når virksomhedens applikationer skal mobiliseres, skal det ske uden risiko for data-lækage, og samtidig give en optimal brugeroplevelse.

 

Rådgivning om DME

Nixu har længe været forhandler af DME og har stor erfaring med at rådgive om og implementere løsningen. Kontakt os i dag for yderligere information om, hvordan I vil kunne mobilisere jeres medarbejdere og applikationer uden risiko for data-lækage.