Kyberturva tarvitsee miehiä ja naisia

Nixu Oyj
Lehdistötiedote 8.3.2018 kello 13:35

Kyberturva tarvitsee miehiä ja naisia

Nixu haluaa olla paras työpaikka kyberturvaosaajille sukupuolesta riippumatta

Tällä hetkellä Suomessa IT-alalla työskentelevistä henkilöistä vain noin 24 prosenttia on naisia Tivin tekemästä selvityksestä käy ilmi. Vaikka naisten määrä alalla on lisääntynyt hiljalleen, tehtäviin tarvitaan lisää naisia. IT-ala hyötyisi naisosaajista eri syistä; alalle tarvitaan lisää työntekijöitä ja naiset tuovat työtehtäviin omaa näkemystään ja taitojaan ja näin monipuolistavat osaamisellaan alaa. Erityisesti kyberturvan parissa laaja-alaista osaamista kaivataan, koskettaahan kyberturva kaikkia.

”Tulevaisuuden tietoturvan pitää demokratisoitua ja arkipäiväistyä. Kun näitä tätä tukevia ratkaisuja nyt suunnitellaan tuovat naiset alalle monipuolisempaa näkemystä. Parasta työssä on monipuolisten ongelmien ratkaisun lisäksi se, että työllä on yhteiskunnallinen ja yksilökohtainen ulottuvuus”, toteaa Nixun Engineering-liiketoimintayksikön vetäjä Päivi Brunou.

Super-Adat Sara Pyykölä, Iiris Atula ja Sanni Nieminen aloittavat uransa Nixulla kesätyöntekijöinä.

Nixu haluaa olla mukana tukemassa naisten työllistymistä alalle. Tänä vuonna Nixu otti osaa Super-Ada -tapahtumaan tarjoamalla työpaikan kolmelle nuorelle tekniikasta kiinnostuneelle naiselle. Super-Ada -tapahtuman kautta IT-alan mahdollisuudet tuodaan näkyviksi nimenomaan tytöille. Super-Adan järjestäjä on Nice Tuesday ry, Suomen suurin IT-alalla työskentelevien naisten verkosto.

Nixussa koetaan, että monipuolinen henkilöstö on kilpailuvaltti globaalilla pelikentällä ja yhtiössä halutaan edistää päämäärätietoisesti uusien osaajien kasvattamista alalle.

”Tietoturva-alalle voi päätyä useamman mutkan kautta. Juuri nyt Twitterissä keskustellaan My weird path to #infosec -aihepiirin alla millaisia eri polkuja pitkin kyberturvan pariin on päädytty. Olitpa sitten kodinkonemyyjä, käytettävyystutkija, matemaatikko, sisäinen tarkastaja, psykologi tai taiteiden kandi - tärkeintä on, että haluat oppia uutta ja haluat ratkoa huomisen haasteita”, Päivi Brunou vinkkaa.

Lisätietoja
Päivi Brunou
Tel: +358 40 660 1682
E-mail: paivi.brunou@nixu.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet
www.nixu.com

Nixu lyhyesti:
Nixu tarjoaa kyberturvapalveluita, missiona pitää digitaalinen yhteiskunta toiminnassa. Intohimomme on auttaa organisaatioita hyödyntämään digitalisaatio turvallisesti. Tuotamme yhdessä asiakkaidemme kanssa käytännönläheisiä ratkaisuja liiketoiminnan jatkuvuuden, digitaalisten palvelujen helpon saatavuuden ja tietosuojan varmistamiseksi. Haluamme olla paras työpaikka yli 300 kyberturva-ammattilaisen tiimillemme, joka tekee työtä käytännönläheisten ratkaisujen löytämiseksi. Nixun juuret ovat Pohjois-Euroopassa ja nykyään sijaitsemme neljällä mantereella, palvellen asiakkaita ympäri maailman. Nixu Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalla.
www.nixu.com