Malware på SmartPhones og Tablets stiger

Nixu Blog

Nixu Blog

Elokuu 3, 2012 at 09:58

I 1. kvartal af 2012 er der sket en stigning på over 200 % sammenlignet med de forgående kvartaler.
 

Det er primært Andriod-operativsystemet, som står for skud i denne periode. Det er ikke overraskende, eftersom Android i dag har de største markedsandele. Så ved udvikling af malware til denne platform, er der størst sandsynlighed for at ramme bredt. Da Andriod operativsystemet er ”Open Source” kode, har udviklerne siddet inde med optimal viden om operativsystemets funktioner og derudfra fået applikationer til at gøre det ønskede på enheden. Endelig er distributionen af applikationer decentraliseret, og slutbrugere skal derfor være opmærksom på at kontrollere applikationers ægthed.

Det er meget op til brugeren og virksomheden at tage de fornødne sikkerheds foranstaltninger.

Med nye funktioner, som kontinuerligt bliver udviklet i smartphones og tablets, så flytter de sikkerhedsmæssige udfordringer, som vi kender fra til PC-verdenen, med. Dog er det ikke nået samme niveau på denne platform endnu.

I 1. kvartal 2012 har de typiske malware typer været fokuseret på at forsøge, at trække relevant og måske kritisk information ud af devices. Endvidere ved at udvikle applikationer med malware, som får telefonen til at sende ”Premium-Taxed” SMS’er fra den inficerede enhed og på den måde tjene penge til hackerne.

En af de nyere tendenser har været malware, som har gemt sig i kendte App’s. Det var tilfældet med den kendte App – ”Angry Birds.” Ved download af denne App blev der installeret en kode, som gjorde enheden til en del af et botnet – og samtidig begyndte App’en at ringe til overbetalte telefonnumre. Denne App var tilgængelig på ”Google Play” i april 2012.

Der er således et behov for, at virksomhederne arbejder med disse problemstillinger på flere fronter. Det være sig både på den procesmissige side og den tekniske side. Vi har muligheden for, at indgå i evalueringer og anbefalinger til din virksomhed igennem vores analysemodel omkring mobility. Læs mere om vores Mobile Device Assesment, under SecureAudit.