Holbæk Kommune: Vi fik yderst professionel rådgivning

Holbaek kommune

Den 21. juni 2019 åbnede Holbæk Sportsby – en hel by med 15.000 m2 indendørs og udendørs faciliteter og med op til 5000 brugere. De 5000 brugere får nu glæde af en hurtig og stabil WiFi-løsning.

Sportsbyen har været undervejs i lidt over 2 år, og det var allerede fra starten budgetteret og projekteret med en WiFi-løsning. Men det var først, da Per Appel, Netværksadministrator i Holbæk Kommune, modtog et skriv om WiFi4EU og Telelovens nye § 60 c, at han fik øjnene op for Nixu (tidligere Ezenta) som leverandør af netværks- og WiFi-løsninger.

Per Appel havde allerede fået et tilbud fra en anden leverandør og havde derfor brug for ét til: ”Valget faldt på Nixu, fordi de leverede den bedste pris, men også den teknisk-bedste-løsning”. Per Appel havde ingen betænkeligheder ved at indgå samarbejdet med Nixu, og begrunder det med, at han har modtaget yderst professional rådgivning både om, hvordan man ansøger om tilskuddet, men også hvordan man som offentlig institution skal etablere WiFi-hotspots. ”Jeg er meget fortrøstningsfuld og samarbejdet lever op til både mine og mine kollegers forventninger” slutter Per Appel af.

I Holbæk drømmer de om mere
Per Appel håber på, at Holbæk kommune kan få tilskud fra WiFi4EU så løsningen f.eks. kan udbygges til også at omfatte trådløse netværk på Filmtorvet og på den Gl. Holbæk Havn (træskibshavnen). På sigt drømmer Per Appel om at udbygge WiFi4EU netværket til at omfatte bl.a. Brorfelde og kommunens andre lokationer, hvor der i dag er etableret WiFi. ”Som så mange andre steder i landet, oplever vi, at der i enkelte områder, ingen eller næsten ingen mobildækning er, så et trådløst netværk vil ikke kun komme turisterne, men også borgerne til-gode”, slutter Per Appel af. 

Kort om løsningen
Løsningen består af både WIFI og LAN med komponenter fra Ruckus Networks. Der er implementeret en række forskellige access-points, der samarbejder på tværs for at sikre den bedste dækning, og brugeroplevelse. På de udendørs arealer er der brugt MIMO 4x4 access-point i mesh-arkitektur for at sikre høj stabilitet og hastighed til de access-points der ikke kan kables direkte til switche. Der er desuden indbygget redundans i løsningen. Alle steder er der valgt Ruckus/Brocade switche, med minimum 10 Gbit uplink. Hele løsningen monitoreres og administreres centralt af Nixu.

Kort om WiFi4EU
Formålet med WiFi4EU er, at alle borgere, uanset hvor de bor og hvad de tjener, skal have adgang til gratis WiFi på offentlige pladser såsom parker, pladser, biblioteker og museer. WiFi4EU støtter indkøbet til og installationen af trådløse netværk og har afsat i alt € 120 mio. fra 2018-2020. Alle kommuner i hele EU kan søge tilskud via WiFi4EU portalen. Der er i første omgang udstedt 2500 vouchers med hver en værdi på max 15.000€. Ansøgningsprincippet er først-til-mølle i alle EU-landene, og der en minimum 15 vouchers per land.

Valget faldt på Nixu, fordi de leverede den bedste pris, men også den teknisk-bedste-løsning.