NIXU versterkt Identity & Access Management positie met overname ESSC

NIXU versterkt Identity & Access Management positie met overname ESSC

PERSBERICHT - Amsterdam / Helsinki, 31 mei 2017

NIXU, met vestigingen in Helsinki, Amsterdam, Uppsala, Stockholm en San Francisco breidt haar dienstverlening uit met de overname van het Nederlandse Expert Solution Support Center B.V. (“ESSC”).

NIXU streeft ernaar een holistische cybersecurity-partner te zijn voor haar klanten in Europa. In dit kader biedt NIXU met meer dan 250 werknemers wereldwijd onafhankelijke dienstverlening op alle deelgebieden binnen cybersecurity. NIXU biedt klanten een groeiend aantal diensten, o.a. vanuit haar Cyber Defence Center. ESSC versterkt NIXU’s dienstenportfolio door haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van Identity & Access Management (IAM) Support Services aan internationaal opererende klanten. ESSC heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Roemenië en Australië, waardoor 24-uurs support aan klanten geleverd wordt. ESSC zal binnen NIXU operationeel zijn als zelfstandige business unit.

Het samenvoegen van ESSC en NIXU is een strategische stap voorwaarts voor beide organisaties. Met de combinatie van NIXU en ESSC ontstaat een wereldwijd actieve specialist op het gebied van Security-, Identity en Access Management. Multidisciplinair en met 24x7 Support Services. Deze nieuwe strategische positie in een snel groeiende markt ontstaat vanuit de vraag van onze klanten en partners, en biedt onze medewerkers de benodigde groei- en ontwikkelmogelijkheden.

“Met ESSC zal de ‘NIXU Dedicated Support Service Unit’ ontstaan waarbij onze klanten de Operational Excellence zullen ervaren die nodig is, aangevuld met additionele dienstverlening vanuit andere Business Units. Ik ben trots dat we ESSC hebben kunnen ontwikkelen tot waar we nu staan en kijk uit naar de volgende fase waarin we als zelfstandige eenheid binnen NIXU, zowel lokaal als internationaal, het verschil kunnen blijven maken”, aldus Menno Doorenspleet, CEO van ESSC.

Petri Kairinen, CEO van Nixu: “Samen met ESSC is NIXU in staat om wereldwijd klanten te ondersteunen met integrale dienstverlening op het gebied van IAM. Deze dienstverlening omvat de gehele productlevenscyclus van IAM; van het maken van een probleemanalyse, het ontwikkelen van een IAM architectuur, productselectie, implementatie, 24-uurs operationele support tot post-implementatie consultancy.”


NIXU
Patrick van der Valk, Head of Benelux Market  
+31 62 502 6886, patrick.vandervalk@nixu.com

ESSC
Menno Doorenspleet, CEO
+31 63 911 5401, menno.doorenspleet@essc-support.com

Over NIXU
NIXU Corporation is een cybersecurity organisatie. Wij werken aan het vergroten van de cybersecurity van onze klanten in de oplossingsgebieden Corporate IT, Digital Business en Industrial Internet. Onze klanten vertrouwen ons in projecten waar ontwikkeling, implementatie of het beoordelen van informatiebeveiliging een must is. Wij dragen zorg voor de vertrouwelijkheid van data van onze klanten, voor bedrijfscontinuïteit en voor veilige en makkelijke toegang tot digitale diensten door middel van mitigatie van cybersecurity risico’s. Meer informatie is beschikbaar op www.nixu.com